FAQ

Per què és tan poc coneguda ?

La quiropràctica és la tercera ciència de salut més gran al món (després de la medicina al·lopàtica i l’ortodòncia) però a Espanya som només 260 especialistes, 56 dels quals a Catalunya.

La majoria de Doctors quiropràctics han obtingut el seu títol a l’estranger (sobretot EEUU). Les lleis espanyoles d’immigració fan molt complicat que un estranger pugui entrar al país.

Les coses canviaran, ja que des de la tardor del 2007 ha obert la primera Universitat quiropràctica a Espanya al Reial Centre Universitari Maria Cristina del Escorial i, des de l’octubre 2009 a Barcelona ha obert la BCC Barcelona College of Chiropractic que impartirà classes a les instal·lacions de l’IDEC – Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en les de la Universitat de Girona.

És dolorós l’ajustament quiropràctic?

No fa mal. L’ajustament acostuma a ser agradable i deixa una sensació de relaxació en tot el cos.

Quant es triga a cada visita?

Els ajustaments són ràpids. Fes-te a la idea que entre que arribes i te’n vas estaràs uns 30 minuts a la consulta.

M’he de despullar per acudir al quiropràctic?

No, només necessites treure’t les sabates.

Hi ha res que pugui fer per millorar abans?

Sense dubte t’ajudarem en això. Beure aigua, fer exercici, menjar sa, respirar aire pur, descansar, ser flexible en la manera de pensar… Hi ha moltes estratègies que t’anirem suggerint i que tu mateix podràs incorporar a la teva vida.

Estic en rehabilitació, puc anar al quiropràctic?

Sí. Són dues activitats totalment diferents i que es complementen perfectament.

Tinc osteoporosi, puc ajustar-me?

Sí, i de fet tenim moltes persones amb osteoporosi que troben un gran alleujament amb la quiropràctica. Els ajustaments són molt suaus i ajuden al cos a relaxar-se i a funcionar millor.

Quina és la diferència entre un quiropràctic i un quiromassatgista?

No tenen res a veure. La quiropràctica, el quiromassatge, la fisioteràpia i l’osteopatia són professions diferents. No és que una sigui millor que una altra, simplement són diferents i s’utilitzen amb finalitats diferents. El quiropràctic és l’especialista en la columna vertebral i en com aquesta afecta al sistema nerviós.

Què passa en la meva primera visita?

La primera vegada que vas a un centre Quiropràctic, realitzem un examen exhaustiu de la teva columna vertebral utilitzant una moderna i sofisticada tecnologia que ens permet detectar possibles subluxacions i problemes en el sistema nerviós.

Estudiem els resultats i determinem si el teu problema és un problema quiropràctic i, en aquest cas, t’informem sobre els passos a seguir per corregir el problema.

Quant dura la cura quiropràctica?

Això depèn de la persona, la seva edat, el seu estil de vida, l’historial quiropràctic i els seus objectius. Després de la primera visita i examen quiropràctic podrem donar-te una idea més clara sobre el temps que necessites per solucionar el problema.

Molts veniu amb símptomes, i la vostra pregunta sol ser ¨quan em marxaran els símptomes?¨ Sempre us diem el mateix: ¨La quiropràctica no tracta els símptomes. La quiropràctica ajuda a que el cos funcioni de nou correctament i molts símptomes desapareixen com a conseqüència d’això”. De tota manera, tot et quedarà més clar després de la visita informativa.

La quiropràctica recepta medicaments?

No, i precisament aquesta és una de les grans diferències entre la quiropràctica i altres ciències de la salut.

Quins símptomes he de tenir per visitar un quiropràctic?

Cap en especial. Esperes a que et faci mal un queixal per visitar un dentista? Normalment no. Moltes persones es fan reconeixements i neteges anuals per mantenir les teves dents sanes. El mateix passa amb la columna vertebral. No cal que esperis a tenir símptomes per fer-te una revisió.