Lumbàlgia

La lumbàlgia o dolor en la part baixa de l’esquena és una malaltia molt freqüent en els nostres dies. La columna vertebral està composta de petits ossos anomenats vèrtebres, col • locades una sobre l’altra i separades per un disc que funciona com coixí amortidor es mantenen unides amb els lligaments i els músculs es lliguen a les vèrtebres amb unes tires de teixit conegudes com tendons. La part central de cada vèrtebra és buida i està en línia amb les altres, constituint un llarg canal en què es troba la medul • la espinal. La part baixa de l’esquena sosté la major part del pes del cos, de manera que fins i tot un problema menor en els ossos, músculs, lligaments o tendons d’aquesta zona pot causar lumbàlgia quan la persona està dreta, s’inclina o es mou.

Símptomes i causes de la lumbàlgia

Les males postures, l’exercici físic i formes inadequades de carregar pes són les causes més freqüents de la lumbàlgia. L’origen del dolor sol ser una contractura muscular, encara que és convenient comprovar que no s’hagi produït hèrnia discal o pinçament en els nervis de la columna vertebral. El resultat més comú és l’adormiment, formigueig o dolor al llarg de la cama.

Et podem ajudar

Detectem els problemes de la columna, les anomenades subluxacions (petit desplaçament d’una vèrtebra), i a través dels ajustaments s’ocupa de mantenir-la sana i lliure d’interferències. Un ajustament és un moviment ràpid i suau que col • loca les vèrtebres en la seva posició correcta perquè el nervi deixi d’estar comprimit i funcioni sense interferències.

L’ajustament quiropràctic específic per corregir la lumbàlgia es basa en ajustar amb suaus moviments les vèrtebres lumbars de manera totalment indolora, tornant la columna a la seva posició ideal. Així s’aconseguirà acabar amb l’origen del “lumbago” i eliminar els símptomes dolorosos.