La Subluxació

Quan una o més vèrtebres es desplacen de la seva posició natural a la columna vertebral diem que es troben subluxades.

La subluxació provoca irritació, compressió del nervi que circula per a l’interior, la qual cosa pot provocar pinçaments, els quals alteren la transmissió d’informació entre el cervell i el cos.

S’ha demostrat que una subluxació i, en conseqüència el pinçament del nervi, dificulta la transmissió nerviosa als òrgans i teixits del cos. Aquests impulsos són nerviosos (forces vives) i, si són alterats per les subluxacions, pot ser que causin dolor, incomoditat, a més, de ser la causa de moltes malalties.

Per exemple poden causar problemes mecànics en la columna (lumbàlgies, pinçaments, hèrnies discals…), però també poden incidir en el funcionament dels nervis, cosa que crea problemes orgànics o trastorns funcionals (migranyes, marejos, al·lèrgies, otitis, asma; dificultats respiratòries, ginecològiques, digestives…), en general, mala salut, malalties.

CAUSES

Les subluxacions vertebrals estan causades per un gran nombre de factors estressants que solen envair les nostres vides diàriament. Quan estem sota un estrès massa elevat, el cos inicia una sèrie de mecanismes de compensació (subluxacions) per poder aguantar-lo. És una estratègia de supervivència molt correcta a curt termini. Quan les subluxacions són cròniques, limiten el poder del cos per adaptar-se a l’estrès.

Estrès emocional:
L’estrès emocional és causat per les relacions humanes (família, amics), per un estat de nerviosisme crònic, les preocupacions econòmiques, la feina, la falta de salut, l’abús físic o mental, la fatiga crònica…

Estrès químic:
En el nostre estil de vida modern trobem gran quantitat de toxines: fertilitzants, conservants, medicaments, vacunes, contaminació ambiental, productes de neteja… que impedeixen el funcionament correcte del sistema nerviós.

Estrès físic:
A causa de cops, caigudes, aixecar pesos incorretament i fins i tot el part (on normalment la llevadora realitza una torsió del nou nat i una força d’extracció d’uns 15 i 20 Kg si el part és natural, i entre 25 i 30 Kg si el part és per cesària). També existeix l’estrès físic causat per una llarga durada o repetició quan realitzem un exercici incorrectament, treballem en la mateixa postura, tenim mals hàbits en el dormir o en asseure’ns…

Estrès electromagnètic:

Els camps electromagnètics activen la resposta d’estrès del cos, i produeixen canvis en gairebé totes les seves funcions, incloent un declivi significatiu en els sistemes immunològics. Altres efectes negatius dels CEM inclouen un impacte negatiu en el sistema cardiovascular , endocrí , de control de creixement, i el sistema nerviós central.

 

 

Els comentaris estan tancats.