Insomni

L’insomni és qualsevol trastorn del son. Corregir aquest símptoma és molt important per a la qualitat de vida de l’individu ja que el descans afecta a l’humor, al caràcter i l’ànim de la persona a més de ser importantíssim per a la salut.

El cos utilitza el descans per poder reparar-se i recuperar-se. Si no pot descansar bé comença a acumular tensions i els sistemes del cos comencen a decaure.

Una persona pot estar més temps sense menjar que sense descans.

El sistema nerviós està dividit en dues parts, fre i accelerador. (Parlem de les divisions simpàtiques i parasimpàtiques del sistema nerviós autònom) L’accelerador està més actiu quan estem desperts i necessitem fer coses, el fre s’activa amb la digestió, el relax, i el descans. El no poder dormir indica disfunció en l’habilitat del seu cos per adaptar-se entre aquests dos estats.

La Quiropràctica ajuda a equilibrar “el fre i l’accelerador” perquè quan arribi la nit la persona pugui dormir bé i això ajuda en tot.

L’insomni és un problema que es veu juntament amb algunes malalties com la fibromiàlgia i clínicament amb els ajustos Quiropràctics, l’insomni és un símptoma en el qual les persones experimenten una ràpida millora. Al dormir bé una altra vegada, el cos repara teixits i es recupera i per això comença a millorar molt ràpid. Poder descansar és clau perquè el pacient millori en gairebé tot.