El teu cos està preparat per resisitir la grip, el refredat, la tos, etc?

Recordem que el seu sistema immunològic, o sigui el de les defenses, és directament controlat pel seu sistema nerviós i que els ajustaments quiropràctics eliminen les interferències (subluxacions) deixant que el seu sistema de defenses funcioni al màxim del seu potencial. Dit això volem compartir amb vosaltres uns consells de l’Ayurveda, la medicina tradicional de l’Índia, consells veritablement útils per augmentar la  immunitat i així reduir la intensitat i durada de la grip i el refredat.

 Quan hi ha mucositat evitar els lactis, sobretot a la nit (berenar i sopar). NO prendre llet de vaca, iogurts, formatges ni mantega.

Es poden prendre llets vegetals, o també de cabra, sèrum de llet, però en petites quantitats.

Evitar els aliments pesats, oliosos especialment en el sopar: carn i peix, farines, fruits secs, pa blanc, rebosteria, caramels i suc de fruites dolces.

SÍ que es poden menjar nous i panses. SÍ que es poden menjar  al migdia, una  mica de pollastre, gall d’indi o ou dur.

És millor substituir el blat i l’arròs per cereals més lleugers com quinoa, ordi, mill i sègol.

Les millors llegums són les llenties vermelles i la soja verda.  Les millors fruites per menjar són: poma, pera i papaia.

Acompanyar els àpats amb espècies com el comí, el pebre negre, les llavors de fonoll per donar suport a la digestió.

Descans. Aquest és un bon moment per anar a dormir d’hora i tenir un dia tranquil. Això escurçarà la durada i ajudarà a minimitzar els símptomes.

Va molt bé prendre suc de llimona amb gingebre i aigua temperada, i una mica de mel (afegir-la quan l’aigua estigui tèbia, no gaire calenta, sinó es torna tòxica. És perfecte per prendre al matí, o abans de menjar (en aquest cas mig got i sense la mel), per facilitar la digestió.

La Cúrcuma és un excel·lent antiviral i antibiòtic, alleuja la inflamació i dóna suport al sistema digestiu i respiratori. Mitja culleradeta de cúrcuma diluïda en aigua, de dues a tres vegades al dia brindarà suport al sistema immunològic contra el refredat.